Royal Knokke FC oogst tegen FC Seraing volle buit in blessuretijd

Maxim Vandewalle scoorde de winning goal in de blessuretijd. (Foto VDB) © (Foto VDB)

Royal Knokke FC heeft dankzij een goal in de blessuretijd de volle buit gepakt tegen FC Seraing: 3-2.

Voor de rust bleef de wedstrijd gesloten met gasten die loerden op de counter. Toch verwierf de thuis ploeg de betere mogelijkheden via De Tjendo Cuyper, Maxim Vandewalle en Terry Osei-Berkoe. Kort na de herneming haalde Tjendo De Cuyper verschroeiend uit van buiten de zestien. Het ronde ding ketste op de paal en overschreed vervolgens de doellijn via de rug van gastportier Mignon. De reactie van FC Seraing bleef niet uit. Een vlijmscherpe center van op rechts werd door Gueye afgerond.

Halfweg de tweede periode kwam de leider andermaal op winst toen Maxim Vandewalle Tjendo De Cuyper een niet missen kans voorschotelde. Vervolgens morste Knokke met de mogelijkheden waardoor Seraing zeven minuten voor tijd langszij kwam met een copy doelpunt van de eerste gastgoal, opnieuw afgewerkt door Gueye . In blessuretijd zwiepte Kieriën Serpieters het leder ultiem over de gastdefensie en Maxim Vandewalle was er als de kippen bij om de winnende roos binnen te droppen.