Royal Knokke FC genekt door paal en lat

Bram Paepe moest zich tweemaal omdraaien in Heist. © VDB
Redactie KW

In Heist, op-den-Berg weliswaar, verloor Knokke zaterdagavond met 2-1. Het ziet zich zo aan de kop van het klassement bijgehaald door Lommel. Heist volgt op een puntje.

Amper was het duel op gang gefloten of de 17-jarige Mathieu Troonbeeckx dweilde de rechterflank af en scoorde enig mooi de openingstreffer voor thuisploeg KSK Heist. Ei zo na slaagden de lokalen erin de voorsprong te verdubbelen na zes minuten maar goalie Bram Paepe redde subliem. Na een kwartier kwam de leider serieus in de wedstrijd. Een bal in de kluts werd tegen de dwarsbalk gedevieerd en tot tweemaal toe mikte Tjendo De Cuyper vanop pakweg drie meter op de staander. Eindelijk kregen de kustjongens loon naar werken na een heerlijke afstandstreffer van kapitein Alessio Staelens.

Tweede helft

De herneming startte met wisselende kansen. Knokke verwierf de betere, via een kopbal van Terry Osei-Berkoe, en toen de ingevallen Jesse Mputu alleen op doel mocht oprukken. Het winnende doelpunt viel aan de overzijde. Het dient vermeld: een juweeltje van Luca Napoleone vanop twintig meter, pal in de kruising. Door het verlies van Knokke en puntengewin van de naaste achtervolgers komt er een hergroepering aan de kop en is RKFC niet alleen leider meer. De jongens van Yves Van Borm verdienden op zijn minst een puntendeling doch die drie ballen op het kader hebben hen genekt.

(JPV – foto Bart)