Royal Knokke FC begint aan de voorbereiding

Eddy Sys kijkt reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen. Zijn jongens zijn er klaar voor.
Redactie KW

De jongens van coach Yves Van Borm hebben hun vakantie achter de rug. Op maandag 16 juli wordt een eerste keer geoefend en pas op zondag 22 mei is een eerste rustdag ingelast. Daartussenin volgen vier trainingen en vriendenmatchen in Wingene en in Roeselare.

Ettelijke supporters kijken uit naar de fandag, die wordt georganiseerd op 1 augustus, ter gelegenheid van de komst van Winkel Sport. De werken in het Olivier Stadion starten begin september maar alle oefenduels en bekerpartijken worden al meteen in Sportstadion De Taeye afgetrapt. Voorzitter Vincent Van Honsebrouck: “We willen direct de Heistse bevolking mee hebben in ons verhaal. We zullen het komende seizoen bij hen betwisten.”

RKFC organiseert voor de spelersgroep traditioneel een teambuilding. Dit event grijpt plaats op een boogscheut van het Olivier Stadion. T2 Eddy Sys geeft tekst en uitleg. “Het Surfers Paradise wordt uitgebaat door één van onze jeugdtrainers. We beschikken er over alle faciliteiten en zijn zaterdag te gast. De dag nadien trekken we naar het Zoutestrand. De nieuwelingen krijgen zo een unieke kans om zich te integreren.”

“Daarna begint het eigenlijke werk. Beter doen dan vorig kampioenschap lijkt me niet eenvoudig, want er zijn opnieuw een aantal kleppers bijgekomen. Onze wedstrijden betwisten we in Heist, op een sublieme grasmat. Wij zijn kunstgras gewoon maar dit vormt geen enkel probleem, op verplaatsing stuntten we evenzeer op een synthetisch veld. Qua organisatie wordt het wel wat aanpassen. We moeten immers ons materiaal telkens weer verplaatsen, het komt erop aan niets te vergeten.”

“Onze nieuwe kern lijkt me nog steviger gewapend. Van onze vaste waarden vertrok niemand en de jongens die erbij komen speelden bij hun vorige club evenzeer. Het wordt een nog uitdagendere klus om een selectie door te voeren maar daar is Yves een topper in. In de voorbereiding krijgt iedereen zijn kans en als de competitie start zijn we er klaar voor.” (JPV)