Roodgekleurde feestjes in Langemark-Poelkapelle

Redactie KW

Donderdag was er weer volop sfeer, zowel in Poelkapelle als in Langemark waar de sporthal cafetaria ‘Eleven’ andermaal goed vol liep met Duivelse supporters.


In het treffen tegen de Koreanen hield de aanhang ook even het hart vast toen Steven Defour met vooruitgeschoven voet een Koreaans scheenbeen zwaar trof en meteen rood voor de ogen kreeg. Maar de Duivels demonstreerden dat het met 10 ook kan, vooral toen Vertonghen de Koreaanse keeper op een knal trakteerde die de netten deed trillen.

Vertonghen die al één keer geel kreeg nam het risico op een tweede karton van hetzelfde kleur toen hij – na het scoren – zijn supporters ging begroeten. Maar de ref liet hem de deugd om zijn supporters te groeten, de Belgen waren immers al voldoende gehandicapt met zijn tienen en nog eentje minder zou het scenario van 10 kleine negertjes in beeld brengen. Toen het eindsignaal weerklonk, brak de feest-hel zowel in Langemark als in Poelkapelle los en waarschijnlijk ook in de rest van België. Met 10 winnen dat zegt trouwens wat! Meer moet dat niet zijn om een heus feestje te bouwen.

Roodgekleurde feestjes in Langemark-Poelkapelle


(RB)