Romelu over broer Jordan Lukaku : “”Ik kijk vaak naar zijn wedstrijden met Oostende”

© BELGA
Redactie KW

Romelu Lukaku en zijn jongere broer Jordan stonden woensdag samen de pers te woord na de training van de Rode Duivels in Neerpede.

“Dit zijn momenten die ze ons niet meer kunnen afpakken”, vertelde Romelu. “Het is ongelofelijk”, vulde Jordan aan.

De 22-jarige spits van Everton en de 21-jarige linksachter van Oostende bereiden zich met de rest van de Belgische selectie voor op de EK-kwalificatieduels van zaterdag in Andorra en volgende dinsdag in Brussel tegen Israël. “Jordan weet perfect wat van hem wordt verwacht en hij doet het ook heel goed”, aldus Romelu. “Ik kijk vaak naar zijn wedstrijden met Oostende. Maar dat betekent niet dat ik hem constant bestook met opmerkingen. Ik geef hem soms wel mee wat ik heb gezien, maar dat duurt nooit langer dan twee minuten.”

Het is voor de twee voetballers afwachten of ze van bondscoach Marc Wilmots speelgelegenheid zullen krijgen. “Dat is ook niet belangrijk”, zei Romelu. “Als een van ons de kans krijgt in de ploeg te staan, zal de andere ook gelukkig zijn.”

Romelu over broer Jordan Lukaku :
© BELGA

Ook Laurent Depoitre, ex-Oostende, stond woensdag eveneens de media te woord. De spits van AA Gent viert deze week zijn debuut als international. “Het gaat heel snel”, erkende de 26-jarige aanvaller, die vorig jaar nog de WK-duels van de Duivels tussen de massa volgde op een groot scherm op de markt in Doornik. Nu hoort hij zelf bij het kruim van de Belgische voetballers. “In mijn carrière heb ik steeds alles stap per stap gedaan en altijd ben ik erin geslaagd mij aan te passen”, legt Depoitre uit. “Ik hoop nu wel dat dit geen eindpunt is voor mij.””

Hoewel het speerpunt van de Buffalo’s nieuw is bij de nationale ploeg en de concurrentie groot is, hoopt Depoitre tegen Andorra of Israël toch op een eerste cap. “Iemand als Romelu Lukakau maakt al veel langer deel uit van de ploeg. Ik zorg voor een beetje concurrentie maar ik geloof dat hij over meer krediet beschikt.”

(BELGA)