Romelu Lukaku ontmoet jongen met chronische nieraandoening

Redactie KW

Rode Duivel Romelu Lukaku nodigde Malick N’Diaye uit, een patiëntje met een chronische nieraandoening uit het Zeepreventorium.

Malick N’Diaye is bijna 12 jaar en speelt voetbal in het team van het Zeepreventorium. De ontmoeting kadert binnen het project ‘Special Kids Escort’, een initiatief van KVBV (football+) en ING . Elke Rode Duivel kiest zijn goed doel, waarbij Romelu Lukaku koos voor het Zeepreventorium.

In het Zeepreventorium verblijven kinderen met chronische aandoeningen: mucoviscidose, obesitas, ernstige astma, huidaandoeningen, CVS, diabetes, nierziekten… Sport en beweging zijn een belangrijk onderdeel binnen de therapie. Veel kinderen hebben het door hun chronische aandoening ook vaak moeilijk om aan te sluiten bij een gewone sportclub. In het Zeepreventorium krijgen ze de kans om deel uit te maken van hun sportteam naar keuze. Er is een brede waaier aan mogelijkheden: dans, voetbal, volleybal, badminton, taekwondo… Elke ploeg heeft een eigen trainer die aangepaste sportsessies uitwerkt, op maat van kinderen met chronische aandoeningen.

Kinderen motiveren om hun therapie te volgen en dus ook voldoende te bewegen is een dagdagelijkse opdracht. In dit kader is de erkenning die Rode Duivel Romelu Lukaku geeft zeer belangrijk.

De samenwerking wordt zeker voortgezet. Malick zal samen met Romelu Lukaku het veld oplopen voor een vriendschappelijke oefenmatch op 17 november. De Rode Duivel heeft alvast ook beloofd een bezoekje te brengen.