Roeselare moet rol bovenin lossen: 0-1 tegen Union

© BELGA
Redactie KW

Nadat eerder dit weekend Lierse al punten liet liggen is ook Roeselare er niet in geslaagd om de zege in eigen rangen te houden. Het leed tegen Union deze namiddag de eerste thuisnederlaag van dit seizoen.

Ploeg in vorm Union begon het kalenderjaar met vier op zes en profileerde zich zo op twee weken tijd als één van de acht 1B-teams die in 2017 – naast tweede periodeleider Antwerp en mede-promotiekandidaat Lierse – nog niet verloor. De start was voor de thuisploeg, bij wie Zolotic verrassend als derde centrale verdediger in de basis verscheen, maar meer dan een afgeblokte trap van Cornet en een schuchtere kopbal van Godwin leverde dit de Schiervelde-jongens in een al bij al gezapige openingsfase niet op. Moeilijk voetballen dus, ook al omdat de harde ondergrond en een tot de ergernis van het thuispubliek van te kortbij leidend scheidsrechterstrio het maar sporadisch toeliet om echt vaart in de wedstrijd te laten komen.

Weinig kansen

Hetzelfde spelbeeld na de koffie: veel goeie wil maar weinig kansen. Tot Schmisser – de voorbije weken zowel op Antwerp als op Lommel één van de sterkhouders achterin – zich tot een foute inspeelpass liet verleiden en Da Silva zo de verrassende 0-1 langs Biebauw mocht schuiven. Een achterstand die een tot tien man herleid wit-zwart (ref D’hondt stuurde de gewezen KVO-spits na een wel erg discutabele schwalbe met een tweede geel karton van het veld, red.) met te weinig overleg en te veel lange ballen niet meer zou afwenden.

(SBE)

KSV Roeselare – R. Union St-Gilloise 0-1.

Roeselare: Biebauw, Monteyne, Schmisser (74′ Jakolis), Kompany, Zolotic, Kis, Van Acker, Lecomte, Van Eenoo (60′ Kehli), Godwin, Cornet (80′ Ibou).

Gele kaarten: 29′ Godwin, 67′ Aguemon, 77′ Rajsel, 77′ Cabeke, 87′ Fixelles, 90′ Saussez.

Rode kaart: 74′ Godwin (2x geel).