Roeselare blijft in spoor van leider Lierse na winst op veld van Union

KSV Roeselare is maandagavond met 1-2 gaan winnen op het veld van Union. Het boog een 1-0 achterstand om.

KSVR pakte de voorbije weken een knappe negentien op eenentwintig, maar met een doelpunt van Fixelles wat het Union dat uit een eerste bal tussen de palen meteen een doelpunt puurde. Een kunstje dat bezoeker Brouwers – die door de schorsing van Kehli zijn plaats in de basis heroverde – aan de overzijde nog geen tien minuten later overdeed, want op een steekbal van Van Eenoo mocht ook wit-zwart bij de eerste noemenswaardige aanval aan het juichen.

1-1 dus en een doelpunt dat de Schiervelde-jongens meer grip op het spel deed krijgen, want nadat Cornet eerst nog te verrast reageerde om een assist van Kis te verzilveren, lukte het de KSVR-spits wat later na knullig balverlies van thuisverdediger Neels dan toch om de niet onterechte 1-2 op het bord te zetten.

Een driepunter die in de tweede helft – op een net voor de lijn gekeerde hoekschop na – nooit meer in gevaar kwam. Zo mikten in een slothalfuur waarin thuisspeler Vandiepenbeeck met een tweede geel karton werd uitgesloten zowel Cornet als Brouwers nog op het kader. Vrijdag al trekt Roeselare naar buur Cercle. Voor leider Lierse staat zondag een thuiswedstrijd tegen het net van trainer veranderde Lommel United (bij wie gewezen bondscoach Walter Meeuws vorige week het roer overnam, red.) op het programma.