Rode Duivels bereiden WK voetbal onder meer voor in Knokke-Heist

© BELGA
Redactie KW

Het voorbereidingsprogramma van de Rode Duivels voor het WK voetbal van komende zomer in Brazilië ligt vast.

Dat staat dinsdag te lezen op de website van de Belgische Voetbalbond (KBVB). De voorbereiding van de Belgen op het vierjaarlijkse voetbalfeest start op 19 mei met een stage in Genk (tot 25 mei), een stage die wordt afgesloten met een oefenwedstrijd op 26 mei in de Genkse Cristal Arena tegen Luxemburg. De dag nadien vertrekt de Belgische selectie naar Zweden voor een stage in Stockholm (27 mei tot 2 juni). Daar wordt op 1 juni een oefeninterland tegen de Zweedse nationale elf van Zlatan Ibrahimovic en co afgewerkt.

Mini-stage in Knokke-Heist

Nadien volgt nog een mini-stage in Knokke-Heist (4-6 juni), als voorbereiding op een oefeninterland van 7 juni in het Koning Boudewijnstadion tegen Tunesië. Op 10 juni reist de selectie van Marc Wilmots af naar Brazilië, waar het zoals eerder bekend raakte zal verblijven in Mogi das Cruzes nabij Sao Paulo. “Het is belangrijk dat we ‘s ochtends vertrekken. We komen aan in Sao Paulo omstreeks zeven uur ‘s avonds plaatselijke tijd (middernacht bij ons) en zitten meteen in het juiste tijdritme van Sao Paulo waar we daags nadien beginnen aan onze specifieke voorbereiding op de wedstrijd tegen Algerije”, aldus bondscoach Wilmots op belgianfootball.be.

Op 17 juni volgt in Belo Horizonte dan de eerste groepswedstrijd van de Belgen, tegenstander wordt Algerije. Daarna treffen de Belgen in groep H ook nog Rusland (22 juni in Rio de Janeiro) en Zuid-Korea (26 juni in Sao Paulo).

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier