Rode Duivels bereiden duel tegen Wales voor in Knokke

© BELGA
Redactie KW

De Rode Duivels trekken vanaf donderdag 28 tot en met zaterdag 30 mei op ministage in Knokke.

Vanaf maandag 1 juni tot en met zondag 7 juni zitten ze op stage in het Franse Bordeaux. Dat nieuws hing al langer in de lucht, maar werd dinsdag ook officieel bevestigd door de Belgische Voetbalbond (KBVB).

De stages kaderen in de voorbereiding op de belangrijke EK-kwalificatiepartij van vrijdag 12 juni in Cardiff tegen Wales, waar de Duivels tegen Gareth Bale en co om de leidersplaats in EK-kwalificatiegroep B duelleren. Beide landen staan momenteel samen aan de leiding met elf punten uit vijf duels.

Na de driedaagse stage in Knokke nemen de Duivels maandagochtend het vliegtuig naar Frankrijk, waar ze op het oefencomplex van eersteklasser Girondins de Bordeaux zullen trainen. Op zaterdag 6 juni reizen ze door naar Parijs, want om de stage af te sluiten sparren de Belgen zondagavond (21u) in het Stade de France tegen Frankrijk. Na de partij volgt de terugkeer naar België, op dinsdag 9 en woensdag 10 juni traint de selectie in Anderlecht en donderdag wordt er naar Cardiff afgereisd.

Nu vrijdag maakt bondscoach Marc Wilmots alvast zijn selectie bekend voor de stages. Verschillende internationals zitten nog met clubverplichtingen, het valt dus af te wachten wie er allemaal mee naar Knokke (en Bordeaux) kan.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier