Ringo Tallieu vervangt volgend seizoen Alex Vinquier als trainer van VP Gits

Ringo Taillieu, vooral bekend van bij E. Hooglede, traint volgend seizoen VP Gits. (Foto JD)
Redactie KW

In de loop van de week kwam het tot een overeenkomst tussen VP Gits en Ringo Taillieu, die komend seizoen de VP-troepen zal aansturen. En dat zal waarschijnlijk in vierde provinciale zijn.

Ringo Taillieu bouwde zelf een indrukwekkende voetbalcarrière op. Vooral in zijn geboortedorp Hooglede groeide hij uit tot een Eendracht-icoon. Later trad Ringo nog aan bij De Ruiter, waar hij zich momenteel als trainer ontfermt over de beloften. Dit engagement wil Ringo dit seizoen nog tot een goed einde brengen.

Alex Vinquier doet het seizoen nog uit bij VP Gits. (Foto JD)
Alex Vinquier doet het seizoen nog uit bij VP Gits. (Foto JD)

Zodoende blijft Alex Vinquier nog voor de rest van het seizoen trainer bij VP Gits. Pas na het seizoen vindt de trainerswissel echt plaats. Ondertussen tekende zowat heel de VP-spelersgroep, met voorlopig hooguit één uitzondering, bij naar komend seizoen toe. Enkel Robin Depicker had al aangegeven dat hij naar SK Beveren-Leie verkast. Met het behoud van die kern en enkele gerichte aankopen ziet het ernaar uit dat VP Gits komend seizoen met als nieuwe trainer Ringo Taillieu aan het bewind sterk uit de startblokken kan schieten.

VP Gits staat dit seizoen troosteloos laatste in derde provinciale C en mag zich dus nu al zo goed als zeker opmaken voor een verblijf in vierde provinciale.

(JD)