Reserven KVC Ichtegem nemen afscheid van twee iconen

Op de foto links Stijn Simoens en rechts Jorne Desmet
Redactie KW

Clubiconen die stoppen. Het gebeurt niet elke dag. Maar als je afscheid kunt nemen met twee titels in evenveel jaar, dan kan je toch altijd mooi terugkijken op je carrière.

Stijn Simoens (36) sukkelt al een tijdje met de rug. “Ik werd geopereerd, maar ik besloot toch om te stoppen. Met twee titels na elkaar kan niet mooier zijn om afscheid te nemen. Ik doorliep alle jeugd bij Ichtegem. Halfweg ben ik drie jaar gestopt om dan nadien de draad weer op te pikken. Ik heb me altijd geamuseerd bij Ichtegem. Na zoveel jaar ken je de ploeg van binnen en van buiten. Ik speelde altijd bij de beloften en deed een paar keer mee met het eerste elftal. Ik slaagde er zelfs in om eens te scoren bij de fanions.”

“Ik voelde mij goed bij Ichtegem en ik zag geen reden om te veranderen van club. Ik ben ondertussen wel verhuisd naar Koekelare, maar ik bleef Ichtegem altijd trouw. Toen ik jong was, speelde ik rechtsback. De laatste jaren speelde ik op de zes, als verdedigend middenvelder. Men heeft me proberen te overtuigen om er nog een jaar aan te breien, maar mijn besluit staat vast. Wie zegt dat het niet het jaar teveel zal zijn? Ik blijf zeker supporteren voor de ploegmaats, het was een heel goeie bende. Er zaten jongeren in die tien jaar jonger waren dan ik, maar ik kon nog steeds mee. Ik zal er veel hartzeer van hebben, maar de beslissing is genomen”, aldus Stijn Simoens.

Ook doelman Jorne Desmet (25) houdt het voor bekeken in het voetbalwereldje. “Ik sportte al van toen ik een klein ventje was. Ik heb eerst drie seizoenen bij Torhout gespeeld, dan drie jaar wielrennen en ik ben dan Ichtegem herbegonnen. In Torhout trad ik nog op als veldspeler, maar bij Ichtegem heb ik altijd in doel gestaan. Maar het voetbal was niet meer combineerbaar met mijn werk als zelfstandige. Ik had niet veel tijd meer om te trainen en als je niet traint, kan je ook niet verwachten dat je op zondag mag spelen hé.”

“En in de winter begon ik steeds vaker tegen wedstrijden op te zien. Dat was niets meer voor mij. Als je je werk moet laten om te gaan trainen… Ik ben vorig jaar nog herbegonnen en meteen pakten we de titel. Net als dit seizoen trouwens. Een mooi moment om te stoppen. Ik speelde altijd bij de beloften, maar ik ben ook eens één jaar meegegaan met het eerste elftal. Nu zal ik meer tijd vrijmaken om te fietsen en ik zal ook nog wel eens naar mijn oude ploegmaats gaan kijken om te supporteren. Zo’n goeie bende vrienden, dat vergeet je niet zomaar hé”, besluit Jorne Desmet. (Johan Vandaele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier