Renato Neto (AA Gent) tekent nieuw (langdurig) contract in Oostkamp

Redactie KW

Renato Neto (25), sterspeler van AA Gent en daarvoor van Cercle Brugge, tekende maandag in het Oostkampse gemeentehuis zijn… huwelijkovereenkomst met Tina Dewitte (30).

Tina en Neto leerden elkaar in 2011 kennen in het Brugse uitgaansleven. In die periode speelde Braziliaan Neto bij Cercle Brugge als uitleenspeler van Sporting Lissabon. Intussen woont het koppel in Ruddervoorde.

Samen met zijn schoonfamilie en dochtertje Louise (4) boden ze zich maandag om 11 uur aan in de raadszaal van het gemeentehuis. Bij de vier getuigen van het huwelijk waren ook Ricardo De Almeida, de sympathieke uitbater van de Cercle Brugge Pub en Kring 99 en boezemvriend Brecht Dejaegere.

“Waarom ik Renato steeds ‘papi’ noem ?”, lacht Brecht. “Dat is het koosnaampje van Neto. Dat betekent ‘vriend’. We komen heel goed overeen. We rijden ook samen naar de training.”

Renato Neto (AA Gent) tekent nieuw (langdurig) contract in Oostkamp

Ricardo is voor Neto een vaderfiguur. Ricardo en zijn gezin hebben zich altijd over hem ontfermd toen hij op jonge leeftijd bij Cercle startte. Ricardo is zelf ook half Portugees en half Braziliaans. Zij kunnen dus goed in het Portugees communiceren.

Op 18-jarige leeftijd kwam Neto naar Cercle. Nu is hij al drie jaar prof bij AA Gent. Om Neto te typeren was schepen Christine Beke te rade gegaan bij Patrick Rotsaert, ex-teammanager van Cercle. “Hij beschreef hem als: rustig, bedeesd, sociaal en heel verstandig”.

Paul Vandaele, de ambtenaar van de burgerlijke stand die als ‘Cercletrutte’ bekend staat, kon daar weinig aan toevoegen. Hij steekt zijn bewondering voor Neto niet onder stoelen of banken en beweert dat het hart van de Gentse middenvelder nog steeds bij Cercle ligt.

Renato Neto (AA Gent) tekent nieuw (langdurig) contract in Oostkamp

‘Wor is da fjistje ?’, vroegen we aan Tina en Renato. “Geen feestje vandaag, dat is voor morgen. Dan is er een vrije dag voor de Buffalo’s. Vandaag is er nog er nog een training en om 18 uur is er de jaarlijkse ploegvoorstelling op de Gentse Feesten in aanwezigheid van Peter Van de Veire, Miguel Wiels, Kurt Burgelman en Soulbrothers.”

“In december komt mijn mama voor een maand af naar België. Dan houden we ook nog wel een feestje”, geeft Neto nog mee. “Het is de eerste keer dat ze afkomt. Ze zal wel eerst haar vliegangst moeten overwinnen. Mijn broer is hier al eerder op bezoek geweest.”

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier