Rellen na Essevee – KVK: twee ‘fans’ bestuurlijk aangehouden, politieman gewond

Voor de derby was er ook al vandalisme aan een verkeersbord.
Redactie KW

Na de voetbalderby tussen Zulte Waregem en KV Kortrijk, met 2-1 gewonnen door de thuisploeg, is het zaterdagavond nog tot zware schermutselingen gekomen in de buurt van het Jeugdcentrum in Waregem.

Daar staan de bussen van de bezoekende supporters geparkeerd, maar ook tientallen Zulte Waregemsupporters moeten er passeren op weg naar hun auto. Tussen de parking en de rotonde Verbindingsweg-Zuiderlaan kwam het enerzijds tot een kat-en-muisspelletje met de politie en anderzijds ook tot vechtpartijen tussen beide supportersgroepen. Er vielen meerdere gewonden en even dreigde de politie ermee het waterkanon in te zetten. Een politieman raakte gewond aan de hand. Hij is weken werkonbekwaam. Twee ‘supporters werden bestuurlijk aangehouden.

Toen de bussen met KVK-fans anderhalf uur na de wedstrijd eindelijk de parking van het Jeugdcentrum konden verlaten, werden ze in de buurt van de Verbindingsweg nog met stenen bekogeld. “Onze collega’s van de federale politie zullen uitgebreid de camerabeelden bestuderen die er zaterdagavond in de omgeving van het Regenboogstadion zijn gemaakt. Ik neem aan dat er aan de hand daarvan nog heel wat processen-verbaal zullen worden uitgeschreven”, aldus Gerrit Seynaeve, commissaris van de voetbalcel van de politiezone Mira.

De supportersfederatie van Essevee probeerde met een party onderaan het nieuwe sfeervak z’n fans zowel voor als na de wedstrijd in het stadion te houden, maar die missie blijkt dus niet helemaal geslaagd.

(TVW)