Reeksindeling vierde provinciale : wie speelt in de Westhoekreeks ?

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Vrijdag wordt gestemd voor de reeksindeling van de provinciale voetbalreeksen. Hieronder vindt u de twee voorstellen voor vierde provinciale.

In vierde provinciale is het naar jaarlijkse gewoonte de A-reeks die voor de meeste discussie zorgt, want opnieuw willen heel wat clubs bij de ploegen uit de Westhoek ingedeeld worden. Onder andere Kruiseke en Passendale ijveren al jaren voor een vast plaatsje in de Westhoekreeks, maar werden de voorbije seizoenen meermaals in de Kortrijks getinte C-reeks geplaatst.

Nog negen vierdeprovincialers weten op dit moment niet in welke reeks ze volgend seizoen zullen aantreden: Eendracht Wervik B, Sparta Kruiseke, FC Passendale, WS Zarren, KSV Veurne B, WS Bulskamp, VV Alveringem, KVP Gits en GL Ruiselede. Zeven daarvan komen nog in aanmerking voor een plaatsje in de A-reeks. Gits en Ruiselede kunnen nog zowel in de B- als de C-reeks onderverdeeld worden.

Net als vorig jaar zal er ook nu weer een reeks zijn met meer dan zestien ploegen. De A- of de C-reeks zal 17 ploegen tellen, wat vier extra speeldagen betekent met telkens één ploeg die bye zal zijn. De beslissing voor vierde provinciale valt op vrijdag 3 juni in het Bourgondisch Kruis in Beveren-Roeselare. De debatten openen voor vierde openen om 19.45 uur.

Reeksindeling vierde provinciale : wie speelt in de Westhoekreeks ?

Reeksindeling vierde provinciale : wie speelt in de Westhoekreeks ?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier