Reeksindeling tweede provinciale : enkel KFC Poperinge en KSV Moorslede op de wip

De derbt tussen VK Dadizele en- Olympic Ledegem lokte een massa volk. Moet KSV Moorslede het straks zonder deze derby's stellen ? © VDB
Wouter Vander Stricht

De tweedeprovincialers mogen vrijdag 3 juni stemmen over de welke reeksindeling ze willen. Opvallend is dat enkel KFC Poperinge en KSV Moorslede in voorstel 1 en 2 van plaats wisselen. Voor de andere ploegen is het al zeker of ze in de A- of de B-reeks zullen spelen.

Het zijn vooral dus KFC Poperinge en promovendus KSV Moorslede die belang hebben bij wat vrijdag beslist wordt, maar uiteraard ook de ploegen die tegen hen de derby’s spelen.

In voorstel 1 zit KSV Moorslede in de A-reeks. Dan speelt het wel onder meer tegen de ‘Roeselaarse’ ploegen KSV De Ruiter, Club Roeselare en SK Staden, maar dan heeft het niet de loepzuivere derby’s tegen fusiegemeente VK Dadizele en buurgemeente Ol. Ledegem. Voorstel 1 heeft voor FC Poperinge het voordeel wel een derby te hebben SK Nieuwkerke.

Bovenaan voorstel 1, onderaan voorstel 2. Het lobbyen van KSV Moorslede en FC Poperinge kan beginnen.
Bovenaan voorstel 1, onderaan voorstel 2. Het lobbyen van KSV Moorslede en FC Poperinge kan beginnen.

Valt de stemming uit in het voordeel van voorstel 2 dan moet KFC Poperinge de match tegen SK Staden als ‘de derby’ aanzien, maar heeft KSV Moorslede wel duels tegen Dadizele en Ledegem.

Het ziet er naar uit dat zowel Poperinge als Moorslede voor ‘voorstel 2’ zullen opteren, het lobbyen kan beginnen. De A-reeks herbergt vooral de kustploegen en een deel ploegen uit het Roeselaarse, de B-reeks de andere ploegen uit het Roeselaarse en die uit het zuiden van onze provincie.

De beslissing voor tweede provinciale valt op vrijdag 3 juni in het Bourgonisch Kruis in Beveren-Roeselare. De debatten openen voor tweede om 18.30 uur.

Volg de stemming vrijdagavond via kw.be