Reeksindeling provinciaal voetbal zorgt voor weinig controverse

© SK Westrozebeke, hier met Laurens Coupé, mag richting Brugge en kust. (Foto a-Bart)
Redactie KW

In tweede provinciale verliep de stemming heel vlot, in derde en vierde was een tweede stemronde nodig om het definitieve voorstel te bekomen. Een aantal clubverantwoordelijken was niet tevreden, al waren die in de minderheid.

Weinig moeilijkheden in tweede provinciale. Daar zitten Tielt, Pittem en Kanegem in dezelfde reeks en dat zorgde voor die betrokkenen alvast voor tevredenheid. Dat trio speelt komend seizoen in de B-reeks, waardoor Houthulst en neo-tweedeprovincialer Westrozebeke tegen clubs uit het Brugse en de kust moeten aantreden.

Twee stemrondes in derde en vierde provinciale

In derde provinciale waren twee stemrondes nodig om tot een consensus te komen. Daar werd voorstel drie weerhouden, wat betekent dat Ruddervoorde, waar de voorzitter vorig jaar nog kwaad de stemming verliet toen bleek dat zijn team in de Kortrijkse C-reeks werd ingedeeld, straks opnieuw in de overwegend Brugs getinte B-reeks mag aantreden. Dadizele en Moorslede zien daardoor wel derby’s tegen teams uit de Westhoek aan hun neus voorbij gaan, zij spelen komend seizoen tegen de clubs uit regio Kortrijk. VK Koekelare en Ichtegem spelen in de A-reeks met teams uit de Westhoek en niet in de Brugs getinte B-reeks.

In vierde provinciale moest eveneens een tweede stemronde worden gehouden. Ook daar werd uiteindelijk voor voorstel drie geopteerd en dat zorgde voor ergernis bij de mensen van Passendale, Kruiseke en Geluveld, die liever in de Ieperse reeks hadden gespeeld. Uiteindelijk best eigenaardig dat dit voorstel werd weerhouden, want in de andere voorstellen speelden de ploegen uit de Westhoek en deze uit het Brugse meer tegen elkaar.

(CDW)