Red Flamingo’s winnen niet op drielandentornooi in Kortrijk

Redactie KW

De Belgen slaagden er niet in om een wedstrijd te winnen van Duitsland of Frankrijk. De Fransen waren te sterk tijdens het Amp Footballtornooi in Kortrijk

De Fransen wonnen zowel tegen de Duitsers (2-1) als tegen België (6-1). De match tussen Duitsland en Frankrijk eindigde op een 2-1 in het voordeel van de Duitsers.

De Belgen bleven met gemengde gevoelens zitten. Kortrijkzaan Francis Rodenbach (39) beseft dat er nog werk aan de winkel is voor het WK in Mexico dit jaar. De andere West-Vlaming Jeroen Gantois (23) was na de wedstrijd doodmoe. “Het is echt vermoeiend.”

Het West-Vlaamse scheidsrechterstrio Robin Lefever (24), Yorben Cauwelier en Nordin Degrave leidde alles in goede banen. Robin Lefever uit Veurne volgt de mannen van Amp Football al een jaar voor zijn studies ergotherapie, maar moest nu pas voor de eerste keer een wedstrijd van hen fluiten. “Er wordt veel meer geïnterpreteerd wat een fout is en wat niet. Een echt reglement is er nog niet.”

De wedstrijden konden op zondag op minder aandacht rekenen dan de dag voordien. Nu was een veertigtal mensen paraat om te supporteren. Terwijl de dag voordien een honderdtal mensen langs de zijlijn stond.

(AHB-foto AHB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier