Red Flames verliezen opnieuw nipt van Nederland

Tessa Wullaert stond 79 minuten tussen de lijnen. © BELGA
Redactie KW

De Belgische vrouwenvoetbalploeg heeft donderdag met 1-2 verloren van Europees kampioen Nederland in een vriendschappelijke interland in het Belgian Football Centre in Tubeke.

In de derde minuut kwamen de Red Flames al op achterstand in de wedstrijd die achter gesloten deuren werd afgewerkt. Anouk Dekker opende de score, waarna Shanice van de Sanden voor de 0-2 ruststand zorgde. In de 54ste minuut lukte Tine de Caigny de aansluitingstreffer, maar verder geraakten de Belgen niet. Op het EK gingen de Belgen minder dan twee maanden geleden met dezelfde cijfers onderuit tegen de Oranje Leeuwinnen.

Voor de Red Flames kaderde de match in hun voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijd van volgende week dinsdag (19 september) in Leuven tegen Moldavië. Voor het team van coach Ives Serneels is het de eerste match in hun poule 6. Nederland had vrijdag een oefenwedstrijd gepland met Denemarken, maar de herneming van de EK-finale werd door de Deense voetbalbond last minute geannuleerd. Daardoor mochten de Red Flames als sparringpartner opdraven.

Bij de Belgen stonden Tessa Wullaert (Sint-Baafs-Vijve) en Nicky Van den Abbeele (Oostkamp) in de basis. Jana Coryn (Waregem) mocht invallen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier