Red Flames verliezen oefenduel tegen Denemarken met 1-3

29/11/16 om 06:56 - Bijgewerkt om 06:51

In een vriendschappelijke voetbalinterland hebben de Red Flames (FIFA-26) maandag in Tubeke een 1-3 nederlaag geleden tegen Denemarken (FIFA-20). Bij de rust stonden de Belgische vrouwen 0-1 achter.

Red Flames verliezen oefenduel tegen Denemarken met 1-3

Sorensen opende de score in de 19e minuut. Na de pauze verdubbelde Harder de Deense voorsprong. Davinia Vanmechelen maakte er op het uur met een juweeltje 1-2 van. De 17-jarige middenveldster van Standard stiftte de bal na een knappe actie over de Deense doelvrouw. De Belgen kregen nog kansen, maar het was Harder die met haar tweede van de avond de partij definitief in het voordeel van de bezoeksters beslechtte.

De West-Vlaamse inbreng bestond uit Heleen Jaques uit Torhout, Tessa Wullaert uit Sint-Eloois-Vijve en Nicky Van den Abbeele uit Oostkamp. Jana Coryn uit Waregem mocht kort voor tijd ook nog invallen.

EK in Nederland

In juli treffen de Flames Denemarken opnieuw. Dan in de groepsfase van het Europees kampioenschap in Nederland. Afgelopen donderdag wonnen de Belgen in een oefenduel in Leuven wel van Nederland (FIFA-12), ook een tegenstander op het EK. Noorwegen (FIFA-11) is daar de derde opponent in groep A.

Het duel met Denemarken betekende voor het team van bondscoach Ives Serneels het slot van een stageweek in Tubeke en meteen ook de laatste wedstrijd van 2016. De jaarbalans is positief. Er werd acht keer gewonnen, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren. De Belgen scoorden 33 doelpunten en incasseerden er 14. Kers op de taart was de kwalificatie voor het EK.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!