Red Flames met Tessa Wullaert blijven aan de leiding na ruime zege

De Belgische voetbalvrouwen hebben vrijdag een ruime 0-5 zege geboekt op bezoek bij Estland. Janice Cayman was de grote uitblinkster met drie doelpunten. Dankzij de overwinning blijft België aan de leiding in groep 6 van de kwalificatieronde voor het EK 2017 in Nederland.

De verplaatsing naar Estland mocht geen noemenswaardige problemen opleveren voor de Red Flames van bondscoach Yves Serneels. Estland is namelijk het kleine zusje uit de groep, met nul punten uit vijf wedstrijden, waarin het ook geen enkel doelpunt wist te maken. Na tien minuten vond Janice Cayman het eerste gaatje in de verdediging en scoorde de openingsgoal. Voor de rust verdubbelde de aanvoerdster en centrale verdedigster Aline Zeler de score, 2-0.

Na de rust gingen de Belgen op hun elan door en scoorden ze drie keer via een doelpunt van Elke Van Dorp en nog eens twee doelpunten van Janice Cayman, die daarmee haar hattrick vervolledigde en de matchbal mee naar huis mocht nemen.

Met de overwinning behouden de Red Flames hun leiderspositie in groep 6 van de kwalificatieronde voor het EK in Nederland van volgend jaar. België heeft nu 14 punten uit zes wedstrijden, dat zijn er vier meer dan eerste achtervolger Engeland. De Engelsen hebben wel twee wedstrijden minder gespeeld dan de Belgen en spelen zaterdag nog tegen Servië, de derde uit de groep met 7 punten.

(BELGA)

Doelpunten: 0-3 Janice Cayman (10.), 0-2 Aline Zeler (38.), 0-3 Elke Van Dorp (60.), 0-4 Janice Cayman (65.), 0-5 Janice Cayman (70.)

België: Justien Odeurs, Laura Deloose, Aline Zeler, Heleen Jaques, Lorca Van De Putte, Lenie Onzia, Julie Biesmans, Lien Mermans (76. Kassandra Ndoutou Missipo), Elke Van Gorp (73. Davina Philtjens), Janice Cayman, Tessa Wullaert (66. Tine Schrijvers)