Red Flames hebben EK-ticket bijna beet na winst in Servië

15/09/16 om 19:21 - Bijgewerkt om 19:21

De Belgische voetbalvrouwen hebben donderdag in de voorronde van het EK 2017 met 1-3 gewonnen in Servië. Daardoor staan ze (voorlopig) aan de leiding in hun kwalificatiegroep.

De 19-jarige Tine De Caigny, spits bij het Noorse Valerenga Fotball, bracht België na 13 minuten op voorsprong. In de 31e minuut hingen de bordjes weer in evenwicht na een treffer van de Servische Mirela Tenkov. Zeven minuten na de pauze zette Anderlechtverdediger Laura Deloose de Flames op 1-2. Elke Van Gorp, spits bij KAA Gent Ladies, vergrootte de kloof in minuut 74.

Met 17 op 21 staat de ploeg van coach Ives Serneels voorlopig op kop in kwalificatiegroep 7, met een punt voorsprong op Engeland. Dat speelt vandaag/donderdagavond thuis tegen rode lantaarn Estland. Volgende week dinsdag (20 september) staat in Leuven op de achtste en laatste speeldag de clash tussen België en Engeland op het programma.

De groepswinnaars en de beste zes tweedes van de acht poules mogen naar het Europese kampioenschap van volgende zomer in Nederland. De twee overgebleven runners-up vechten onderling uit wie het laatste EK-ticket op zak steekt. Voor de Red Flames zou het de eerste deelname aan een groot toernooi zijn.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!