Reacties na promoties van SK Westrozebeke en VK Dadizele

© Larens Coupé. (Foto Bart)
Redactie KW

SK Westrozebeke en VK Dadizele waren eigenlijk al zeker van promotie, maar wonnen vorig weekend ook de finale van de eindronde. Westrozebeke keert terug naar tweede, Dadizele speelt straks in derde provinciale.

Westrozebeke verloor met 3-2 in Beselare, maar won de heenmatch met 2-0 en promoveert. Het wil in de eerste plaats weer een stabiele tweedeprovincialer worden en hoopt alvast op de B-reeks. Speler Laurens Coupé: “In eerste instantie willen we met deze club volgend seizoen rustig overleven, zonder te gaan denken aan eindrondes of de titel. Op termijn willen we uitgroeien tot een volwaardige tweedeprovincialer. Voor de indeling zijn we altijd al een randgeval geweest en nu zal dit niet anders zijn. We hopen in de Kortrijkse reeks terecht te komen, met onder meer Club Roeselare en Ledegem als tegenstanders.”

Dadizeelse honger niet gestild

VK Dadizele won ook de terugmatch tegen Jong Vijve (6-2, heenmatch 2-3) en speelt volgend seizoen in derde provinciale. Voorzitter Bart Allossery droomt echter al van tweede. “Zwevezele was in de competitie ongenaakbaar, maar in de eindronde hebben we getoond dat we klaar zijn om te promoveren. Ik zie ons dan ook volgend seizoen rustig overleven. Maar mijn honger is niet gestild. Bij mijn aanstelling als voorzitter wilde ik in vijf jaar naar tweede provinciale. Daarvoor moeten we hard blijven werken, zowel op als naast het veld.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbod Roeselare