Reacties na de Brugse derby

Lowiese Seynhaeve. © ACR
Redactie KW

Na de wedstrijd gaven doelvrouwen Lowiese Seynhaeve en Bianca Debeuckelaere hun mening over de wedstrijd.

Lowiese Seynhaeve (Club Brugge Dames)

“Op basis van de vele kansen verdienden we meer”

Blauw-zwart haalde de voorbije weken een negen op negen en wilde daar tegen Cerkelladies een vervolg aan breien. “We hebben er tot het einde voor geknokt. De eerste helft misschien wat minder. Na de rust zijn we er vol voor gegaan. Jammerlijk kregen we twee vermijdbare goals te slikken, waarvan één op penalty en één op een afgeweken bal. We wilden na de goede prestaties van de voorbije weken vooral de drie punten thuis houden. We hadden dat vandaag zeker op basis van de vele kansen in de tweede helft ook verdiend.”

Een derby leeft. Dat was zowel aan weerszijden op de tribune als op het terrein merkbaar. Ondanks het zware veld werd er voor iedere meter gestreden. “Het was uiteraard een speciale match. De kopjes moeten nu terug omhoog zodat we tegen Racing Genk in eigen huis opnieuw de drie punten kunnen grijpen.”

Bianca Debeuckelaere.
Bianca Debeuckelaere.© ACR

Bianca Debeuckelaere (Cerkelladies Brugge)

“Eén van onze betere wedstrijden”

Het sluitstuk liet haar bij de bezoekers opmerken met enkele knappe reddingen. Vooral op de vele afstandsschoten van Club en enkele vrije trappen ging ze goed plat. “We konden dit seizoen nog niet veel scoren en op Club doen we dat twee keer. Het gelijk spel is verdiend. Club heeft de ganse tweede helft aan ons doel voor veel beweging gezorgd. De kansen waren er. Wij verschenen misschien twee, drie keer aan hun doel en scoren twee keer.”

De derby werd na verloop van tijd door de weersomstandigheden een fysieke veldslag. “Aan de doelen lag het bijzonder zwaar. We hebben gevochten als leeuwen om niet te verliezen.” De keeper van Cerkelladies blijft met haar ploeg ondanks het behaalde punt onderin het klassement. “Het geeft de groep alvast vertrouwen. Dit was wellicht één van onze betere wedstrijden. We moeten nu verder doen. Het is alvast iets moois om naar onze komende matchen mee te nemen.”

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier