RC Wetteren maakt SVV Damme in

Moeilijk te begrijpen dat ditDamme eerder een superformatie als Knokke in bedwang hield.

In Wetteren verliep het duel aanvankelijk gelijk opgaand, zonder noemenswaardige kansen. Op minuut 18 reageerde Vanderbeck vlugger dan de aarzelende Damse defensie en opende de score. Op het slechts mogelijke moment, op slag van rust, verdubbelde diezelfde Vanderbeck de lokale voorsprong, na alweer een aarzeling in de bezoekende defensie.

Vanderbeck legde de 3-0 eindcijfers vast tien minuten voor inrukken. Lokale goalie Sven Dhoest hoefde nauwelijks de handen uit de mouwen te steken tegen zijn streekgenoten. Het is moeilijk te begrijpen dat ditzelfde Damme de week voorheen een superformatie als Knokke in bedwang hield en zich nu als lammetjes naar de slachtbank liet leiden. Johnny Bleyaert was formeel: “De tegengoals kwamen veel te gemakkelijk tot stand, wegens laks verdedigen of geen reactie op een afgeweken bal.”