RC Waregem ziet verdedigende fouten afgestraft

Redactie KW

Na overwinningen tegen Boezinge en Eernegem rees er voor Rassing weer een sprankeltje hoop om te kunnen overleven. Minstens vier op zes pakken in de matchen op Sint-Gillis-Waas en volgend weekend tegen Berlare was dus de dwingende opdracht.

Op een onbespeelbaar veld kwam Racing Waregem dicht bij een verdiend gelijkspel. Na de 3-1 knokte het zich immers naar de 3-3 om dan opnieuw een verdedigende fout afgestraft te zien.

De partij was goed in evenwicht zonder echte kansen, maar St.-Gillis kwam wel voor toen een schot via de binnenkant van de paal tegen de netten ging. Eerste kans en meteen een doelpunt! Na de rust werden de pionnen herschikt en Racing Waregem zette druk, maar kende pech toen de eerste counter via Tambour in het eigen doel verdween. Racing Waregem bleef echter knokken en op aangeven van Vandendriessche bracht Oplinus de Rassing weer in de match. Op de counter strafte Segers nog maar eens een verdedigende fout af. Daarna schakelde Waregem over naar een 3-3-4 en met succes, want Denoulet en Oplinus brachten de balans in evenwicht. Racing Waregem had daarmee het punt op zak dat het verdiende, maar De Pau profiteerde van slap verdedigen. Berton kwam nog dicht bij de 4-4. Na twee overwinningen werd het voor Racing Waregem dus weer net niet en dat is een beetje het verhaal van het hele seizoen.

Doelpunten: 30′ Nimmegeers 1-0, 53′ Tambour 2-0 (owngoal), 55′ Oplinus 2-1, 65′ Segers 3-1, 79′ Denoulet 3-2, 80′ Oplinus 3-3, 83′ De Pau 4-3

(IVD)