RC Harelbeke wint na strafschoppen in Beker van België

Harelbeke stoot door naar de vierde ronde van de Beker van België. Op bezoek bij de Luikse tweede amateurklasser Waremme toonden de Ratten zich na een 1-1-gelijkspel feilloos in de strafschoppenreeks.

In een stevige wedstrijd met goed voetbal van beide ploegen begon Harelbeke slap aan de partij waardoor het al na 3 minuten tegen een achterstand aan keek. Het duurde even vooraleer paarswit, met Vanneste en Selmani in de basis, zijn draai vond, maar een hoekschop net over het halfuur bracht soelaas. Descheemaecker kopte tegen de paal en Dejonghe was goed gevolgd om de gelijkmaker aan te tekenen.

Harelbeke eiste van dan af het balbezit op en gaf in de tweede helft nog maar weinig kansen weg. Zelf kon Harelbeke de mogelijkheden langs Descheemaecker en invallers De Rechter en Vandenheede niet afwerken waardoor de partij leek af te stevenen op strafschoppen. In de slotseconden was er dan toch bijna een winnaar. Eerst vloog een kopbal na vrijschop van de thuisploeg nipt voorlangs en bij de volgende tegenaanval kopte Descheemaecker, ook al na een vrije trap, tegen de lat waardoor het finaal 1-1 bleef.

Strafschoppen moesten alsnog de winnaar aanduiden en daarin toonde Harelbeke zich het meest trefzeker. De derde en vijfde poging van Waremme vloog over het doel van doelman Degrendel, terwijl Declercq, Vanneste, Notebaert en De Rechter de tegenstander geen kans liet: 3-4 waardoor Harelbeke volgende week thuis de winnaar van het duel tussen Hamme en Dender ontvangt.