RC Harelbeke pakt drie punten bij KFC Izegem

Cedric Betremieux (links) aan de bal voor Jeroen Doornaert (r) © VDB

Een mooie driepunter voor de Ratjes op het veld van KFC Izegem. Het werd 1-4 voor de bezoekers, al speelde Izegem wel een helft met een mannetje minder.

In de derby stond het na een kwartier 1-1. Opbrouck had de eerste kans voor Izegem gemist. Dylan Descheemaeker opende de score toen hij zijn sterke lijf door de Izegemse defensie wurmde en koeltjes afwerkte. Aan de overkant was het meteen gelijk. Doelman Merlier bokste de bal weg, Gombami trapte de afvallende bal in doel. Even later kopte Descheemaeker een voorzet vanop rechts onhoudbaar binnen. Izegem kreeg nog kansen via Oumedjeber en Opbrouck maar die laatste keek net voor de rust tegen zijn tweede geel aan.

Izegem startte aan de tweede helft met een mannetje minder. Verkindere werd in de strijd gegooid, Cornelis bleef in de kleedkamer. Oumedjeber trof na een persoonlijke actie de paal. Op de Izegemse bank kookten de potjes ondertussen iets te ver over. Kine Roland Azou werd achter de hekkens gestuurd. Harelbeke kroop vreemd genoeg wat achteruit maar kon 20 minuten voor tijd dan toch de 1-3 netten via Lebsir. Ook Noppe kreeg zijn tweede geel, maar de Harelbeekse zege kwam niet meer in gevaar. In de slotfase scoorde Selmani zelfs nog de 1-4.