RC Harelbeke mag zich opmaken voor bekerduel met eersteklasser

Jessy Lebsir scoorde beide doelpunten. © VDB

De ‘Ratten’ wonnen met 0-2 bij Charleroi-Fleurus. Maandagochtend kent Harelbeke zijn tegenstander in de zestiende finales van de Croky Cup, waarbij het sowieso een ploeg uit eerste klasse A treft.

De match kon niet beter beginnen voor Harelbeke want het scoorde al vrijwel meteen via Jessy Lebsir de 0-1. Charleroi, dat net als Harelbeke in de tweede amateurklasse aantreedt, zij het in de Waalse vleugel, liet zich echter niet onbetuigd. Harelbeke kreeg ook nog mogelijkheden via Lebsir en Maleon, maar gescoord werd er niet meer in die eerste helft.

Na de pauze kreeg Harelbeke al snel een opdoffer te verwerken toen Jeroen Vlieghe een penaltyfout maakte, daarbij zijn tweede gele kaart kreeg en zich dus mocht gaan douchen. Maar doelman Pieter Merlier pakte de elfmeter. Daarna verdedigde Harelbeke zijn voorsprong met man en macht en drie minuten voor affluiten zorgde opnieuw Lebsir voor de verlossing (0-2). Harelbeke plaatst zich zo voor de zestiende finales van de Croky Cup. Die loting vindt maandagmorgen plaats en sowieso krijgt Harelbeke nu een eersteklasser voorgeschoteld.