RC Harelbeke mag bekermatch tegen Sint-Truiden toch thuis spelen

Harelbekevoorzitter Christophe Rommens (links) en trainer Didier Degomme. (Foto Bart) © VDB
Christof Decraene

Na een herkeuring van de lichtinstallatie gaf kalendermaker Nils Van Branteghem Harelbeke woensdagmorgen toch groen licht om zijn bekermatch voor eigen volk te spelen.

Maandagmiddag werd geloot voor de zestiende finales van de Croky Cup ofte de beker van België. Drie clubs, waarbij ook Harelbeke, kregen vooraf al niet de toelating om hun bekerduel, dat sowieso tegen een eersteklasser zou zijn, thuis te spelen omdat hun stadion niet aan de vereiste criteria voldeed: een lichtsterkte van 300 lux, een stadioncapaciteit van minstens 1.500 plaatsen waarvan 300 zitplaatsen. Harelbeke, dat thuis uitgeloot werd tegen STVV, zag zijn duel omgedraaid worden omdat het aantal lux in het Forestiersstadion onvoldoende bleek. Maar de club ging in beroep en kreeg gelijk.

“Wij hebben kunnen aantonen dat we de lichtsterkte in ons stadion konden opkrikken”, aldus voorzitter Christophe Rommens. “Dinsdag stuurde de KBVB een team voor een herkeuring en woensdag kregen we dan de bevestiging dat ons stadion wel aan alle normen voldoet. We halen nu 340 lux, wat ruim voldoende is.” De bekerwedstrijd tegen Sint-Truiden vindt plaats op woensdag 21 september. (CDW)