RC Harelbeke klopt SCT Menen met 3-0

Dimitri Geldhof en Rob Claeys (KSCT Menen) speelden tegen hun ex-club Harelbeke. © MPM

De jongste jaren was Menen nooit aan het feest op Harelbeke. Rob Claeys, Dimitri Geldhof en Quentin Santelé, dit seizoen bij Menen, hoopten om te breken met die kwaaie traditie.

Maar het bleef bij een vrome wens. Met droge 3-0 cijfers werden de bezoekers gewogen en te licht bevonden. Voor Harelbeke, dat zijn eerste zege mocht vieren, was het een hele opluchting.

De studieronde werd overgeslagen. Na twaalf minuten mocht de thuisaanhang reeds juichen. De strijdlustige thuisploeg ging door op zijn elan, verdubbelde een kwartier later de cijfers. Menen, dat amper kon dreigen, kwam na de rust met goede bedoelingen op het veld. Maar vijf minuten later werd het 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. In de overbodige resterende 40 minuten was het wachten op het eindsignaal.