RC Harelbeke bekert voort en trekt nu naar Charleroi-Fleurus

Arne Vanneste blonk uit en vond twee keer de weg naar doel. © VDB
Christof Decraene

De Ratten gingen met 2-3 winnen bij Spouwen-Mopertingen. Arne Vanneste was de matchwinnaar.

De Moorselenaar zette de bezoekers al snel op voorsprong bij Spouwen-Mopertingen, dat net als Harelbeke in de tweede amateurklasse zal aantreden dit seizoen, zij het dan in de B-reeks. Vanneste scoorde al na drie minuten een knap doelpunt. De partij bleef daarna in evenwicht, tot de thuisploeg kon profiteren van een misser van Harelbekedoelman Pieter Merlier. 1-1 was ook de ruststand in een eerste helft die door Harelbeke werd gedomineerd.

Ook in de tweede helft werd snel gescoord, maar dit keer door de thuisploeg. Na nog geen vijf minuten was RC Harelbeke op achtervolgen aangewezen. De bezoekers leken van slag, want een kwartier lang kregen ze geen poot meer aan de grond. Stilaan knokten de bezoekers zich toch weer in de wedstrijd en Dylan Descheemaeker stond amper op het veld toen hij de gelijkmaker scoorde. Harelbeke was vanaf dat moment weer baas en een kwartier voor affluiten scoorde uitblinker Arne Vanneste de 2-3.

In de vijfde ronde wacht Harelbeke opnieuw een verplaatsing, dit keer naar Charleroi-Fleurus, een team dat ook op het niveau van tweede amateurklasse actief is, maar dan in Wallonië. Als Harelbeke ook daar wint, mag het zich opmaken voor een confrontatie tegen een eersteklasser. (CDW)