Racing Waregem staat in slotminuten gelijkspel toe op Wetteren-Kwatrecht

Redactie KW

Na het mooie gelijkspel op Sparta Petegem wilde Racing Waregem de drie punten pakken op het veld van rechtstreekse concurrent Wetteren-Kwatrecht. Het kwam echter niet verder dan een gelijkspel.

Door dit gelijkspel gaat Racing Waregem de winterstop in met acht punten of vijf minder dan Wetteren-Kwatrecht en zes minder dan Berlare, dat op een barrageplaats staat.

Wetteren-Kwatrecht gaf meteen plankgas en Racing Waregem vond daar helemaal geen antwoord op. Na een corner bracht Van De Sompel de thuisploeg verdiend voor. Racing was meteen wakker en het nam de partij stevig in handen. Meer nog, na voorbereidend werk van Hariti stelde Oplinus snel gelijk. Van op 35 meter mikte Denoulet daarna centimeters naast een verlaten doel. Racing Waregem trok de positieve lijn door na de rust en op een corner van Hariti bracht Tambour Racing Waregem voor. In het slotkwartier trok Wetteren-Kwatrecht nog eens alle registers open en het was pompen of verzuipen voor de Rassing. Wetteren-Kwatrecht strandde echter op de lat en ook Deprez had nog een goeie redding in huis. Toch moest de Waregemse keeper zich nog één keer gewonnen geven. Na een afvallende bal knalde Boone de gelijkmaker binnen.

Doelpunten: 20′ Van De Sompel 1-0, 25′ Oplinus 1-1, 65′ Tambour 1-2, 88′ Boone 2-2.

(IVD)