Racing Waregem sluit moeilijk seizoen met provinciale bekerwinst af

© Foto HD
Redactie KW

RC Waregem verzekerde zich zaterdag van provinciale bekerwinst na een zuinige 0-1-zege tegen kampioen VC Wingene.

In de competitie had Racing Waregem twee keer nipt verloren van kampioen Wingene. De derde keer was dus de goeie keer, want het pakte de beker na een kopbalgoal van Sy.

Verkeerde Wingene nog in een kampioenroes of vond het geen antwoord op het sterke blok van Racing Waregem? Wingene slaagde er tijdens de eerste helft alvast niet in om ook maar één uitgespeelde kans te versieren. Op een corner van Desmet kopte Sy binnen en daarna zagen we vooral veel middenveldspel. Na een center van Lavens kopte Vandenheede alvast veel te zwak om doelman Anckaert in de problemen te brengen. Aangespeeld door Weynants mikte Deprez een goede kans naast.

Vlak na de pauze stuurde Denoulet Sy diep, maar hij kreeg de bal niet goed onder controle. Wingene zat nu beter in de match en op aangeven van Pype zag Vandenheede zijn vluchtschot over en naast gaan. Na een vlotte actie over Weynants en Sy duwde Denoulet de bal te ver voor zich uit en weg kans. De kampioen dwong daarna veldoverwicht af, maar echt dreigen kon het nooit. Na voorbereidend werk van Pottie kraakte Deriemaecker zijn schot. In de slotminuut kon Lams alleen richting doelman Vonck, maar de Wingense doelman hield zijn ploeg in de match. Dat was echter het laatste doelgevaar uit de bekerfinale. De ontgoocheling bij Wingene was vrij groot, want ze hadden echt op de dubbel gerekend. Dolle taferelen daarentegen in het Racing kamp, waar Denoulet en Weynants uitgewuifd werden. Weynant had een speciaal T-shirt aangetrokken met daarop de sprekende tekst “Bedankt voor alles. Forza Rassing!” (IVD)

Doelpunt: 16’Sy 0-1.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier