Racing Waregem pakt eerste punt op verplaatsing

© VDB
Redactie KW

Racing Waregem speelde 3-3 gelijk op het veld van SK Berlare

Door het gelijkspel tegen Sint-Gillis-Waas kwam Racing Waregem met vier punten op gelijke hoogte van zijn tegenstander Berlare. De drie punten pakken was in beide kampen dus een dwingende plicht. Racing Waregem domineerde driekwart van de match, scoorde drie keer, maar kreeg voor het eerst ook drie goals binnen. Puntendeling en daarmee kon men zich in beide kampen best verzoenen.

Twee keer Oplinus

Racing Waregem begon prima aan de match, maar na een overtreding net voor de grote rechthoek krulde Heirwegh de vrije trap netjes rond de muur. Na een actie van Berton en Vandendriessche werd de bal van de lijn gehaald. Toen Steelant zich doorzette op rechts vond hij Denoulet, die uithaalde. Doelman Van Der Kelen loste de bal en Oplinus duwde de rebound binnen. Na de pauze werd doelman De Smet ei zo na verrast met een verre lobbal. Na ruim een uur haalde Denoulet nog eens uit. Van Der Kelen duwde in corner en op die hoekschop kopte Oplinus de Rassing op voorsprong.

Van 1-2 naar 3-2

De vreugde was echter van korte duur. Munyaneza werd voor doel afgezonderd en De Smet was kansloos. Bij een geharrewar bracht Van Den Hende Berlare zelfs voor en vlak daarop kwam Racing Waregem goed weg toen een bal op het doelhout strandde. Racing Waregem bleef knokken en met een vluchtschot bezorgde Berton de West-Vlamingen een oververdiend punt. Het was meteen het eerste punt op verplaatsing. Nu wacht Racing Waregem een zware reeks met Wetteren, Harelbeke, Ronse en Westhoek.

Doelpunten: 10′ Heirwegh 1-0, 35′ Oplinus 1-1, 65′ Oplinus 1-2, 67′ Munyaneza 2-2, 80′ Van Den Hende 3-2, 86′ Berton 3-3.

(IVD – foto VDB)