Racing Waregem pakt een verdiend punt tegen St.-Gillis-Waas

© VDB
Redactie KW

Racing Waregem hoopte op puntenwinst tegen St.-Gillis-Waas, dat vorige week met een zware nul-vier van de leiderstroon gestoten werd door Harelbeke. Het speelde een erg sterke partij en werd daarvoor beloond.

Door de spierscheur in de dij bleef doelman Deprez geblesseerd aan de kant en hij werd vervangen door De Smet. Desmaele was geschorst en zoals bekend is het nog even wachten op Damman en Van Herpe.

Racing Waregem begon erg gretig aan de partij en na een goeie actie van Oplinus kon Berton uithalen, maar Massoels keerde het gevaar. Dat betekende slechts uitstel, want in dezelfde minuut kon Berton randje buitenspel doorgaan en hij schoof mooi binnen. De vreugde was nochtans van korte duur, want na een goeie assist van Smet stelde Van Osselaer gelijk. Dan was het wachten tot vlak voor de pauze. Steelant onderschepte een center van Bou Sia, maar zijn voorzet werd door Denoulet op de keeper geknald. De Rassing begon ook goed aan de tweede periode. Berton bracht Denoulet oog in oog met de doelman, die nog net bij de lobbal van Denoulet geraakte. Aan de overkant moest De Smet attent zijn op een vlam van Van Osselaer. Na een verre uittrap van doelman De Smet mikte Berton voorlangs. Van Guyse en de ingevallen Maes mikten nog op de keeper en in blessuretijd liet Van Osselaer de kans op een erg gevleide zege liggen toen hij voor een leeg doel naast mikte. Eén-één, logisch resultaat en vooral dik verdiend voor het jonge Racing Waregem.

(IVD)