Racing Waregem is uitgeschakeld na bekernederlaag van 0-3 tegen Eendracht Aalst

21/08/16 om 20:16 - Bijgewerkt om 20:16

Na sterke prestaties tegen SG Tertre-Hautrage, Wijgmaal en op Durbuy kreeg Racing Waregem in de vierde bekerronde Eendracht Aalst voorgeschoteld. Dat was andere koek dan de vorige drie tegenstanders. Ondanks de 0-3 mocht de Rassing met opgeheven hoofd het veld overlaten.

Racing Waregem is uitgeschakeld na bekernederlaag van 0-3 tegen Eendracht Aalst

Julien Weynants was de gevaarlijkste man bij Racing Waregem. © VDB

Racing Waregem zorgde voor de eerste dreiging langs Weynants, maar de bal werd afgeblokt. Aalst was erg snel in de omschakeling en op een diepe bal van Geenens lobde Makekula doelman Deprez. De Aalstenaars lieten de bal goed rond gaan, maar Racing Waregem kon toch enkele keren tegen prikken. Schuin voor doel mikte Weynants net over de kruising. De Rock werd twee keer mooi diep gestuurd, maar doelman Deprez was attent. Op een center van Denoulet pakte doelman Vandennoortgaete gemakkelijk het schot van Weynants. Aalst was dominant zonder veel uitgespeelde kansen en na een afgeweerde bal week het schot van Van Kerckhoven even af en Deprez stond op het verkeerde been. Vlak voor de pauze mikte Denoulet van uit de tweede lijn over.

Deprez moest meteen na de rust plat, maar zijn afgeweerde bal werd in de rebound op de slof genomen door De Rock. Ook dat schot week af en met 0-3 was de match meteen beslist. Na een snelle uitbraak van D'Hondt mikte Jonathan Verstraete naast. Op een center van Weynants geraakte diezelfde Verstraete dan weer net niet met het hoofd bij de bal. Ook Aalst brak er nog enkele keren uit en Yala Lusala trof de binnenkant van de paal. Deprez stopte Yala Lusala nog eens af en aan de overkant kwam Denoulet nog dicht bij de verdiende eerredder.

Doelpunten: 3'Makekula 0-1, 25'Van Kerckhove 0-2, 46' De Rock 0-3.

(IVD)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!