Racing Waregem geeft voorsprong prijs tegen Ingelmunster

Redactie KW

Na puntenwinst voor rechtstreekse concurrenten Berlare en Wetteren-Kwatrecht was punten pakken tegen Ingelmunster een must voor Racing Waregem. Het leek de goeie kant uit te gaan, maar na een onterechte uitsluiting van Denoulet kantelde de match.

Ingelmunster zorgde voor de eerste dreiging met een zwakke kopbal van Jordi, terwijl Wullaert in de armen van De Smet besloot. Racing Waregem groeide in de match en het nam de partij in handen. D’Hondt verlengde een inworp van De Blanck en Denoulet knalde binnen. Diep gestuurd door Denoulet mikte Maes nipt naast. Na een nieuwe inworp van De Blanck draaide Oplinus zich mooi vrij en hij liet Paepe kansloos. Ingelmunster stond er bij en keek er naar…

Vanderheeren en Vanoplynus betaalden het gelag en ze bleven in de kleedkamer. Ingelmunster begon scherp aan de tweede helft en op een inzenden van Verzele kopte Jordi de aansluitingstreffer over doelman De Smet. Vlak daarop moest Racing Waregem met tien verder. Denoulet ontweek een tackle en hij gleed op zijn knieën in het strafschopgebied. Hij was echter compleet verrast, en iedereen met hem, toen de ref een tweede keer geel trok voor een schwalbe. Met een mannetje minder kwam Racing Waregem er nog amper uit en op een center van Vandemaele kopte Laleman de gelijkmaker binnen. Heel wat kopjes gingen nu naar beneden bij de thuisploeg en met twee goals haalde Dotsenko de zege binnen voor Ingelmunster.

Doelpunten: 23′ Denoulet 1-0, 35′ Oplinus 2-0, 61′ Jordi 2-1, 71′ Laleman 2-2, 74′ en 86′ Dotsenko 2-3 en 2-4.

(IVD)