Racing Waregem geeft mooie voorsprong prijs

Tom Denoulet liet twee doelpunten optekenen voor de thuisploeg. © Foto Bart
Redactie KW

Na de blamage van vorige week in Ingelmunster wilde trainer Nico Cottenier een sportieve revanche. Hij zag alvast een sterke eerste helft gekruid met drie goals. Een slappe start na de rust leidde tot twee tegendoelpunten. Uiteindelijk moest Racing Waregem vrede nemen met een gelijkspel.

Na een goeie center van Maebe kon Decuyper uithalen, maar Deprez redde met de voet. Daarna was Petegem duidelijk nog in gedachten bij het kampioenenfeest van vorige week. Na een nummertje klungelen van doelman Vandenberghe snoepte Coeman hem de bal af, maar hij trof de buitenkant van de paal. Een center van D’Hondt werd door Coeman verlengd en Oplinus trof raak aan de tweede paal. Op vrijschop van Anton Vanborm mikte de vrijstaande Weytens een goeie kans over.

Tweemaal Denoulet voor de rust, kentering daarna

Daarna was het al Waregem wat de klok sloeg. Vandenberghe zweefde eens schot van Denoulet uit de winkelhaak en hij stopte ook Coeman af. Na een doorsteekpas van Oplinus knalde Denoulet van uit een scherpe hoek binnen en vlak voor de pauze deed hij dat nog eens over.

Racing Waregem begon erg slap aan de tweede helft en Rienes Vanborm kon na een solo op rechts gemakkelijk tegen scoren. Na een overtreding van D’Hondt op Weytens ging de bal op de stip en Crispyn klaarde de klus. Racing moest nu vooral aan verdedigen denken, maar het gaf amper een kans weg. Bij het ingaan van het slotkwartier knikte Rienes Vanborm een corner van Anton Vanborm centimeters naast. Toen Damman op een inzenden van Anton Vanborm foutief weggeduwd werd, kopte hij in de voeten van Crispyn en die verdeelde de punten. In de slotminuut kwam Steelant nog dicht bij de winning goal, maar Vandenberghe lag dwars.

Doelpunten: 11′ Oplinus 1-0, 35′ en 44′ Denoulet 2-0 en 3-0, 46′ R.Vanborm 3-1, 49′ Crispyn 3-2(str.), 84′ Crispyn 3-3.

(IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier