Racing Waregem geeft amper een kans weg en wint

Redactie KW

Racing Waregem houdt al een tijdje rekening met een mogelijke degradatie naar eerste provinciale. De laatste zeven matchen moeten de Ninovieten het uitsluitend tegen ploegen uit de linkerkolom opnemen en ze willen daar vooral van genieten.

De Rassing deed echter meer dan genieten alleen want het ging winnen bij Standaard Wetteren, de ploeg van trainer Henk Houwaart.

Racing Waregem kwam in de openingsminuten goed weg toen een bal op de paal strandde. Denoulet zorgde echter meteen voor antwoord, maar de keeper ranselde de bal uit de korte hoek. Het betekende echter maar uitstel, want na een mooie collectieve aanval knalde kapitein D’Hondt knap binnen. Racing Waregem had de match in handen, maar het kreeg een ongelukkige strafschop tegen. Na een fout door een Wetterense aanvaller viel Vandendriessche met de hand op de bal en op aangeven van de lijnrechter legde de ref de bal op de stip. Elaut nam het geschenk in dank aan.

Ondanks die opdoffer begon Racing Waregem erg gretig aan de tweede helft. Na een paar prikken haalde Steelant van op twintig meter uit en hij plaatste de bal netjes over de keeper die iets te ver uit zijn doel stond. Daarna speelde Racing Waregem de match, in een regie van de wederoptredende Zarti, erg volwassen uit. Toch liet Wetteren niet meer die solide indruk van tijdens de eerste periode, toen het slechts nipt naast de periodetitel greep. Blijkbaar zouden financiële problemen aan de basis liggen. Er kwamen trouwens amper veertig betalenden opdagen voor het duel tegen Racing Waregem.

Doelpunten: 25′ D’Hondt 0-1, 43′ Elaut 1-1 (pen.), 60′ Steelant 1-2.

(IVD)