Racing Waregem bezwijkt na de rust tegen leider Wetteren

Racing Waregem nam meteen de leiding tegen leider Wetteren. De Waregemnaars kregen de beste kansen tijdens de eerste helft, maar na de pauze domineerde Wetteren en het pakte de drie punten: 1-3.

Ideale start voor Racing Waregem, dat helemaal niet onder de indruk was van leider Wetteren. Oplinus kon meteen uithalen. Zijn schot werd afgeblokt, maar in de rebound lobde D’Hondt mooi in de winkelhaak. Na een vrije trap van Yagan mikte Elaut op de voet van doelman De Smet. Het ging snel over een weer en na een uitbraak van Plak mikte Denoulet voorlangs. Wetteren kon zijn wil niet opdringen en Henk Houwaart ruilde verdediger Fort voor aanvaller Ndikumana. Na een vrije trap van Yagan kreeg Racing de bal niet goed weg. Yagan mocht hernemen en aan de tweede paal kopte Van Der Wilt binnen. Steelant werd daarna nog afgeblokt en D’Hondt zag zijn afstandschot over gaan.

Bij het begin van de tweede helft was het meteen alarm in de Waregemse rechthoek. Ndikumana mikte een uitstekende kans onbegrijpelijk op doelman De Smet en de rebound van De Vos werd van de lijn geveegd door De Blanck. Het betekende slechts uitstel, want na een vlotte combinatie kon De Vos breed leggen op Ndikumana en die liet De Smet kansloos. Steelant mikte nog over en De Blanck vlamde een vrije trap op de vuisten van doelman Baele. Wetteren had veldoverwicht en dat bekroonde het met een derde goal: prima assist van Malfroy en knap binnen gekopt door Ndikumana, een gouden wissel dus van trainer Henk Houwaart. De laatste kans was voor Denoulet en de bal ging voorlangs.

Doelpunten: 3′ D’Hondt 1-0, 23′ Van Der Wilt 1-1, 55′ en 74′ Ndikumana 1-2 en 1-3.