R Knokke FC morst met de kansen, maar wint toch tegen RC Gent

Trainer Yves van Borm. © GF

Na een spannende wedstrijd won R Knokke FC zondag met 3-2.

Gelukkig stond thuisportier Bram Paepe optimaal opgewarmd tussen de palen, want amper was de partij op gang getrapt of hij moest uitpakken met een magistrale redding. Aan de overkant opende Maxim Vandewalle luttele minuten later de score. Tot aan de rust regende het kansen voor Knokke, maar de afwerking bleef beneden peil. Zelfs een strafschop werd door Alessio Staelens onbenut gelaten.

Prangende slotminuten met lange ballen

Zelfde spelbeeld tijdens de herneming. Na 56 minuten nette Maxim Vandewalle zijn tweede treffer, maar alweer werden minstens drie open kansen vermorst. Ei zo na kwam dit de kustformatie duur te staan. Op het uur lukte Gathier Van De Geuchte de aansluitingstreffer. De jongens van Yves van Borm konden weer iets vrijer ademen toen Tjendo De Cuyper voor 3-1 zorgde in minuut 73. Een klein kwartier later lukte Mahieu Welvaert de 3-2. Prangende slotminuten met lange ballen en stresserende stilstaande fasen volgden, maar Knokke hield alweer de volle buit.