Provinciale bekerfinale heren: KSV Oostkamp klopt WS Lauwe in duel onder eersteprovincialers

KSV Oostkamp pakte onder leiding van Dieter Lauwers de West-Vlaamse beker. © VDB

Na een mooie derde plaats in de reguliere competitie toonde eersteprovincialer KSV Oostkamp zich in de finale van de Indurium Cup de betere van WS Lauwe. Oostkamp won de provinciale bekerfinale met 2-4. Een ferme opsteker voor de komende eindronde.

WS Lauwe, dat als thuisploeg mocht aantreden, eindigde in de brede middenmoot in eerste provinciale, KSV Oostkamp legde een heel jaar lang kampioen KSKV Zwevezele en titelconcurrent KSK Oostnieuwkerke het vuur aan de schenen. Oostkamp mag straks in de eindronde meteen Oostnieuwkerke in de ogen kijken.

WS Lauwe stond bij de rust nog voor, maar moest toch het onderspit delven.
WS Lauwe stond bij de rust nog voor, maar moest toch het onderspit delven.© VDB

In het Mirakelstadion van RC Waregem werd de bekerfinale afgewerkt. Oostkamp begon het best aan de wedstrijd. Meteen na de aftrap kopte kapitein Arne Buysse tegen de buitenkant van de doelpaal. Uitstel was geen afstel. Even later was Jasper Cafmeyer de Lauwse doelman te snel af en opende de score. Lauwe reageerde meteen. Victor Christiaens schoot een vrijschop door de muur voorbij een verraste doelman Cédric Carron. Lauwe combineerde niet onaardig, kwam net voorbij het halfuur via Klaas Lievrouw op voorsprong. Meteen de ruststand.

Onmiddellijk na de pauze nestelde Oostkamp zich op de helft van Lauwe. Na tien minuten scoorde Jari Timmerman, op hoekschop, de gelijkmaker. De bezoekers wilden en kregen meer. Meteen daarop werd het via Phil Cannoot 2-3. Lauwe kon geen vuist meer maken, incasseerde halfweg de tweede periode een vierde treffer. Met een stiftertje legde Jasper Verheyden de eindstand vast.