Pro League slaagt er (deels) in om Cercle, Lierse en Moeskroen-Péruwelz te verzoenen

© BELGA
Redactie KW

De heikele situatie van het licentiedossier van Moeskroen-Péruwelz is dinsdag op de Algemene Vergadering van de Pro League – de belangenvereniging van de Belgische eersteklassers – deels ontmanteld.

Dat maakt Lierse bekend op haar website en werd later ook bevestigd door de Pro League zelf. De Pallieters hadden eerder opgeroepen om Moeskroen-Péruwelz uit de Pro League te zwieren, maar zo ver kwam het niet.

Moeskroen-Péruwelz heeft – in tegenstelling tot wat toegelaten is door de statuten van de Pro League – Cercle Brugge, Lierse, het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) een proces voor de Burgerlijke Rechtbank aangedaan. De club deed dat omdat Cercle Brugge en Lierse – beiden in Play-off III – voor het BAS betwisten dat Moeskroen-Péruwelz een licentie betaald voetbal voor volgend seizoen verdient. Zo willen beide clubs – zelf sportief in degradatiegevaar – Moeskroen laten degraderen, en die club pikt dat niet.

En nu nog het BAS

Omdat Moeskroen met die rechtszaak de statuten van de Pro League overtreedt, hadden beide clubs opgeroepen tot de verwijdering van de Henegouwers uit de Pro League. Op de Algemene Vergadering kwam het zo ver niet, omdat Moeskroen besloot zijn klacht voor de rechtbank – met een eis van 1 miljoen euro – op te schorten. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) zal nu oordelen over de zaak. “Minnelijke oplossing voor Moeskroen-Péruwelz gevonden”, aldus de Pro League. “Opschorting alle lopende procedures plus aanvaarding BAS met betrekking tot hun licentie”, klonk het.

Op zijn website zegt Lierse alvast ‘nog te zullen overleggen om te bekijken of de club zich in de beslissing kan vinden’. “Een poging tot verzoening tussen de drie clubs vond op de vergadering geen eensgezindheid”, aldus nog de Pallieters.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier