Frederik Vanderbiest blijft bij Cercle Brugge : “Geld is niet alles in het leven”

© BELGAIMAGE
Olivier Volckaert

Er waren woensdag twijfels bij de Vereniging gerezen, nadat er gesprekken waren tussen Vanderbiest en OHL.

Frederik Vanderbiest staat al enkele maanden aan het sportieve roer van tweedeklasser Cercle Brugge, maar leek woensdag plots op weg naar Leuven. Aan het bestuur ontkende hij niet dat er gesprekken waren met Leuven om de pas ontslagen Jacky Mathijssen op te volgen. Hij vroeg zelfs enige bedenktijd, maar bij Cercle vreesden ze dat ‘hun’ trainer mogelijks gaan vliegen is. Vanderbiest zou een makkelijk overneembaar contract hebben en Leuven zou zijn contract aan dezelfde duur verlengen en uiteraard ook verbeteren.

Op internetfora werden lijstjes gepubliceerd met mogelijke vervangers voor Fred en was de ontgoocheling bij talrijke supporters schering en inslag. Maar donderdagmorgen bleek er van een vertrek geen sprake meer : coach Vanderbiest verzamelde zijn team iets na 10 uur op het oefenveld en leidde de morgentraining zoals altijd.

Net ervoor verklaarde hij hoe het juist in zijn werk is gegaan. “Natuurlijk was ik gecharmeerd van het voorstel van OHL, maar ook Westerlo heeft aan mijn arm getrokken. Financieel was het allemaal wel aanlokkelijk, maar geld is niet alles in het leven”, stelt de coach. “Na rijp beraad met mijn familie heb ik mijn besluit genomen om bij Cercle te blijven. Ik geloof nog altijd in het project van groen-zwart. Ik ben ook niet de man die alles in één, twee drie alles achterlaat. Als ik ‘s morgens opsta wil ik mezelf ook nog altijd recht in de spiegel kijken.”

(OVG)