Ploeg uit tweede provinciale schaft entreegeld af

© VDB
Redactie KW

De voorbije maanden zijn behoorlijk geanimeerd verlopen voor de geel-zwarte kustploeg, nadat onder meer de voltallige A-kern en de voorzitter opstapten.

Goed nieuws voor wie al eens naar een voetbalwedstrijd in tweede provinciale gaat kijken: bij KSV Nieuwpoort wordt dat vanaf komend seizoen gratis.

De voorbije maanden zijn behoorlijk geanimeerd verlopen voor de geel-zwarte kustploeg. Na een conflict tussen de stad Nieuwpoort en de voorzitter van de voetbalclub stapte die laatste op. Er kwam een nieuw bestuur en dat is niet de enige verandering. De voltallige A-kern heeft andere oorden opgezocht en er zal komend seizoen enkel met jonge spelers aangetreden worden, uit de eigen jeugd maar ook beloften die overkomen van bijvoorbeeld KV Oostende of KVV Coxyde.

En er zal geen toegangsgeld meer gevraagd worden, in de hoop meer volk naar de wedstrijden te lokken en KSV Nieuwpoort te doen heropleven. “We willen de centen genereren op een andere manier en weer steun krijgen voor de club. Waarom zou een vader die zijn kinderen meeneemt naar het voetbal daar per se moeten voor betalen”, klinkt het bij het bestuur. Er zal voor het eerst ook een meisjesploeg U16 gevormd worden.

(JDC)

Lees meer in Sport West van vrijdag 3 juni