PK zaalvoetbal in Beernem kent verrassende winnaars

Always Staden kon juichen. © GD
Redactie KW

Zowel bij de dames en de heren werd vrijdagavond gestreden voor de West-Vlaamse beker zaalvoetbal in de splinternieuwe sporthal van Beernem.

ZVC Rapid Subs uit de gelijknamige gemeente had er een uitstekende organisatie op poten gezet. Het waren de dames van Swaf Ladies uit Beernem die Always Staden partij gaven. Die eerste waren lichtjes favoriet, maar de dames uit Staden gingen vrank en vrij hun kans. Het kanon van Delphine Caron stond juist afgesteld en na 10 minuten stond Staden 2-0 voor. Swaf daarentegen had het lastig bij het besluiten op doel. Het was telkens net naast of op de paal. Caron lukte zowaar een echte hattrick en Tharamis Geldhof lukte de 4-0 op slag van rust.

Mirakelsave

Na de koffie zagen we een ander spelbeeld met een veel secuurder Swaf Ladies. Ze kwamen terug tot 4-3 en een mirakelsave van Hilde Andries verhinderde de 4-4. Coach Kristof Claeys riep zijn doelvrouw naar de bank en bracht een veldspeelster in de plaats. Alles of niets en het werd niets voor de moedigen uit Beernem. Faye Verleye zette de 3-5 op het scorebord. Kimberly Ramandt van Swaf Ladies spartelde nog even tegen met een doelpunt (4-5), maar een tweede van Verleye bezegelde het lot van de Beernemse meisjes.

Bij de heren was het Assebroek tegen Oudenburg met als torenhoog favoriet Assebroek, dat de laatste maanden niet meer wist wat verliezen was. In het begin trok Assebroek het laken naar zich toe met enkele gevaarlijke standjes voor het doel van ‘t Pomptje en enkele reddingen van een secure doelman Alex Deconynck.

't Pomptje won de wedstrijd.
‘t Pomptje won de wedstrijd.© GD

Het was Bjorn Derycke die uit het niets scoorde met een heerlijk schot en daarop was Assebroek op achtervolgen aangewezen. Niet voor lang, want kapitein Jan Verhelst schoot, na een haakfout van een verdediger, een vrije trap keihard binnen. Net voor rust leed Assebroek dom balverlies en profiteerde Kevin Fremout. Enkele seconden later mistastte de verdediging van Assebroek zich, zette Maxim Pieters zich door en maakte hij het simpel 3-1.

Potjes koken over

De tweede helft werd gekenmerkt door een Assebroek dat risico’s moet nemen en een uitgekookt Pomptje dat de foutjes afmaakt. Plots staat het 4-1 en begonnen de potjes over te koken. Cedric Simons kreeg nog een rode kaart en dan was het eenvoudig voor de mannen uit Oudenburg. Pieters richtte zijn kanon nog twee keerjuist en de eindstand van 6-1 stond op het bord. ‘t Pomptje juichte en Assebroek droop ontgoocheld af.

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier