Peter Van Poucke definitief weg bij KSV De Ruiter

Redactie KW

Nadat de voorzitter enkele weken geleden zelf zijn ontslag indiende, maar het bestuur van de wijkploeg dit niet aanvaardde, was het een tijdje windstil, maar in een persmededeling schept Peter Van Poucke nu zelf duidelijkheid: zijn vertrek bij De Ruiter staat vast.

Eind oktober diende Peter Van Poucke zijn ontslag in als voorzitter en lid van de raad van beheer bij KSV De Ruiter. Sindsdien was hij voor de buitenwereld onbereikbaar. Met een e-mail gericht aan de pers schept hij nu zelf duidelijkheid: “Mijn beslissing van enkele weken geleden was goed overwogen en onherroepelijk. Het is ondenkbaar dat ik op mijn beslissing terugkom. Op een schip is er één kapitein en een voorzitter moet gesteund en gerespecteerd worden. Er is echter informatie voor mij achter gehouden en er zijn beslissingen genomen zonder mijn medeweten. Het bestuur heeft dus zelf voor dit jammerlijke einde gekozen.”

Vereniging blijft bestaan

Dinsdagavond kwam het bestuur bijeen om over deze zaak te praten. “We hebben vorige week met Peter gepraat en betreuren nog steeds zijn beslissing”, zegt Gino Vanhaelewijn. “Hij loodste De Ruiter in een korte periode van vierde naar eerste provinciale, waar we een vaste waarde zijn geworden. Hoe het nu verder moet weten we nog niet, maar in elk geval is er één zekerheid: onze vereniging zal blijven bestaan.”

Drie maanden geschorst

Ondertussen is ondervoorzitter Eric Lamsens waarnemend voorzitter. De komende weken en maanden worden cruciaal voor de toekomst van SV De Ruiter.

Nog dit: een en ander kadert in een schorsing van drie maanden die Peter Van Poucke opliep naar aanleiding van een incident na de thuismatch tegen Damme.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Roeselare