Petegem schopt in tumultueus slot Torhoutse gelijkmaker in eigen doel

Alexandre Frutos scoorde de 1-2. © VDB

Het werd zondagnamiddag een bizar en tumultueus einde in de wedstrijd Petegem-Torhout KM. In de slotminuut maakte thuisspeler Joye van een sportief gebaar van de Torhoutenaren gebruik om de winnende 3-2-treffer te scoren. Timmerman zorgde uiteindelijk voor sportieve gerechtigheid door de 3-3 in eigen doel te knallen.

Toen iedereen zich al verzoend had met een billijke 2-2-eindstand na een aangename wedstrijd kwam er nog een zelden gezien staartje aan het wedstrijdverhaal. Torhout-doelman Olievier smeet de bal in de slotminuut sportief buiten toen een Petegem-speler geblesseerd was blijven liggen. Iedereen, buiten Petegem-middenvelder Davy Joye, verwachtte zich een aan een even sportief teruggeefbaar toen de thuisploeg met een inworp mocht hernemen. Joye rende met de bal echter voorbij alles en iedereen om de derde thuistreffer tot ieders verbazing binnen te trappen.

Tumult

Groot tumult op en naast het veld, waarbij zowel spelers als de beide invallersbanken het met elkaar aan de stok kregen en ook de potjes van de KM-aanhang redelijk aan het overkoken waren. Na veel duw-, trek- en ander al dan niet verbaal geweld kon de partij na minutenlang oponthoud en in de grootste verwarring terug worden afgetrapt. De sportief manager van Petegem had ondertussen zijn spelers de opdracht meegegeven om Torhout geen strobreed in de weg te leggen om een derde doelpunt aan te tekenen en zo voor sportieve gerechtigheid te zorgen. Thuisspeler Pieter De Wulf had de les blijkbaar niet goed begrepen of hield er een andere mening op na en trapte de bal uit de voeten toen Mputu de vrijgeleide kreeg om de derde Torhoutse treffer te netten. Dat de ene Petegemse Pieter de andere niet is, bewees Pieter Timmerman. Timmerman zorgde dan maar voor het sportief tegengebaar door de bal in eigen netten te werken. En boosdoener Davy Joye? Die stapte na het tumult naar de kleedkamer en liet zich niet meer op het veld zien toen zijn ploeg zelf maar voor sportieve gerechtigheid zorgde.

Gouden wissels

Voor deze partij bracht Torhout-trainer Deschodt zijn winnende elf die vorige week met 4-1 de maat van RC Gent nam, terug aan de aftrap. Het trio Frutos, Turcan en Willems moest dus na hun schorsing op de invallersbank plaatsnemen. Voor de KM’ers begon de partij weinig hoopvol, want na amper 5 minuten knikte de vrijstaande De Rock aan de tweede paal een hoekschopbal binnen. In een vrij evenwichtige eerste helft met veel middenveldspel kreeg Mputu na een dik half uur een dot van een kans om de bordjes in evenwicht te brengen. De KM-aanvaller schoot, oog in oog met de doelman, de bal echter naast. Net vóór de rust moest doelman Olievier de Torhoutenaren voor meer doelpuntenaverij behoeden door met een beenreflex uit te pakken toen een Petegem-aanvaller alleen voor hem opdook.

De ingreep van trainer Deschodt om Frutos en Turcan aan de rust in te brengen, bleken gouden wissels. De Velodromers stapten met enkele fraaie doelkansen in enkele minuten tijd de tweede periode in. Mputu en Frutos konden echter het orgelpunt niet plaatsen. Turcan deed een stuk beter en knalde na een uur een voorzet van Frutos binnen. Dik vijf minuten later werden de rollen omgekeerd en was het de thuisploeg die op achtervolgen was aangewezen. Mputu snelde op vlugge benen een op het eerste gezicht verloren bal achterna en bediende in extremis Frutos. De Fransman knalde de Torhoutenaren op een 1-2-voorsprong. Een kwartier vóór het einde mocht, na een duwfout, Vandenbroucke van op de penaltystip de bordjes terug in evenwicht brengen. Hoe de 2-2-stand uiteindelijk na een nooit eerder gezien vertoon in de slotminuut toch nog in een 3-3 uitmondde, werd al uit de doeken gedaan. Torhout haalde in zijn twee partijen een 4 op 6 tegen Petegem en mag zaterdagavond gastheer spelen voor Olsa Brakel. De heenmatch wonnen de KM-ers met 0-1. (Marc Beke)

Sparta Petegem – Torhout KM 3-3.

Torhout: Olievier, Cordie, Haghedooren, Depoorter (74′ Willems), Goddeeris, Theetaert, Lannoo, Neu (46′ Frutos), Hollevoet, Van Acker (45′ Turcan), Mputu

Doelpunten: 5′ De Rock 1-0, 59′ Turcan 1-1, 65′ Frutos 1-2, 72′ Vandenbroucke 2-2 (pen.), 90′ Joye 3-1, 95′ Timmerman 3-3 (own.).