Patrick Decuyper wordt de nieuwe sterke man van FC Antwerp

© BELGA
Redactie KW

Dat heeft Decuyper maandag voor het eerst zelf verklaard op de regionale zender ATV.

Ondernemer en voormalig CEO van eersteklasser Zulte Waregem Patrick Decuyper wordt de nieuwe sterke man bij tweedeklasser Antwerp (RAFC). Enkel met de familie Mintjens, onder meer eigenaar van gronden op de Bosuil, zou nu nog een akkoord moeten worden gevonden voor de overname echt in kannen en kruiken is. “Ik ga Antwerp redden en er samen met heel veel mensen, met alle supporters, opnieuw een prachtclub van maken”, is Decuyper overtuigd van zijn zaak.

“Ik ga Antwerp redden en er samen met heel veel mensen, met alle supporters, opnieuw een prachtclub van maken”

Decuyper zal naar eigen zeggen niet volledig zelf instaan voor de financiering van de overname. “De balans van Antwerp zag er niet goed uit. Ik heb mensen gezocht en gevonden die mij het geld voorschieten”, zegt hij. “Maar zij blijven liever nog wat op de achtergrond op dit moment. Ze hebben in ieder geval geen link met Antwerpen.”

Vorige week bereikten Decuyper en zijn investeerders al een akkoord met een van de voornaamste schuldeisers van Antwerp, ex-voorzitter Eddy Wauters. Ook voor de overige schulden die nog moeten betaald worden om een licentie voor tweede klasse voor volgend seizoen te kunnen behalen, zouden er voldoende middelen gevonden zijn.

Decuyper sprak intussen ook al met supportersfederatie Act as One, die zelf ook graag een meerderheidsaandeel in Antwerp wil verwerven. Act as One zegt ‘voorzichtig positief’ te zijn over de plannen van Decuyper, maar wil ‘niet te vroeg victorie kraaien’ en eerst verdere gesprekken en details afwachten.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier